HuEn
IparjogvédelemSzerzői jogvédelemInnováció menedzsment
Johnny Little Organization
Szolgáltatásaink
Díjazás
Ajánlatkérés
Információkérés

ReferenciákEsettanulmányok

Eset leírása: Magyar kockázati tőkével foglalkozó befektetői csoport egy újszerű magyar világítástechnikai megoldást kívánt hasznosítani, mivel a műszaki megoldásra a nemzetközi piacon is határozott igény mutatkozott. A hasznosítás célszerű módja a műszaki megoldásra vonatkozó jogok értékesítése lett volna, melyhez magyar és külföldi szabadalmak megszerzése lett volna optimális.

Feladatunk: Feladatunk a műszaki megoldás újdonságtartalmának és szabadalmazhatóságának vizsgálata, erre alapozva pedig a műszaki megoldás védelméhez és hasznosításához optimális ipar- jogvédelmi eljárásra vonatkozó javaslat kidolgozása volt.

Eredmény: Az elvégzett szabadalmazhatósággal egybekötött újdonságvizsgálat kedvező eredménnyel zárult, ezért a műszaki megoldásra nemzetközi szabadalmaztatási eljárás indult. A szabadalmi eljárások lehetővé tették nemzetközi konzorcium szervezését a műszaki megoldás találmányként történő hasz- nosítására.

Kutatások, jogi státusz vizsgálata

Az innovatív ötletekre vonatkozó szerzői és/vagy iparjogvédelmi jogokat magyar és külföldi közhiteles lajstromok tartalmazzák. A lajstromokból kinyerhető információk lényegesek lehetnek az innovatív ötlethez közálló megoldások feltárásában, az ötlet újdonságtartalmának, jogképességének (szabadalmazhatóságának) meghatározásában. A lajstromok vizsgálata ezért alapvető fontosságú a jogalapítás és a hasznosítás előkészítése szempontjából. Mások érvényes joga korlátozhatja az új termékek, elnevezések, megjelölések jogszerű hasznosítását. Így célszerű a piacra bevezetés előtt a jogi korlátok, a jogi státusz vizsgálata. A kutatás ezek eszköze is. A kutatás eredményéről jegyzőkönyv készül, amely tartalmazza a kutatás főbb megállapításait, a közelálló megoldásokat, a kutatási eredmények alapján a szükséges/lehetséges további lépéseket.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

  • Újdonságvizsgálat
  • Szabadalmazhatósági véleménnyel kapcsolt újdonságkutatás
  • Jogérvényességi vizsgálat
  • Védjegykutatás és figyelés
  • Formatervezési minta kutatása és figyelés

Kapcsolódó esettanulmányunk:

  • Világítástechnikai műszaki megoldás szabadalmaztatásának előkészítése

Kérje segítségünket!