HuEn
IparjogvédelemSzerzői jogvédelemInnováció menedzsment
Johnny Little Organization
Szolgáltatásaink
Díjazás
Ajánlatkérés
Információkérés

ReferenciákEsettanulmányok

Eset leírása: A budapesti Herbária Zrt. saját forrásaira alapozva folyamatosan fejleszti termékszerkezetét és gyártási technológiáját. Mivel a fejlesztések jelentős tőkeigénnyel bírnak, ezért a társaság kedvező feltételekkel elérhető fejlesztési forrásokat szeretett volna bevonni a fejlesztések pénzügyi terheinek csökkentése céljából. A társaság célja az innovációhoz elérhető vissza nem térítendő támogatások felkutatása, és minél szélesebb körben történő bevonása volt.

Feladatunk: Feladatunk a termék- és technológiai fejlesztések innováció projektként történő megfogalmazása (projektgenerálás), a megfelelő vissza nem térítendő támogatások felkutatása, valamint az ezek igénybevételével szükséges innovációs pályázatok teljes körű lebonyolítása volt.

Eredmény: A közös erőfeszítések eredményeként a társaság 12 pályázat keretében mintegy 150 millió forint összegű kedvező fejlesztési forráshoz jutott. Ezzel fel tudta gyorsítani a termék- és a technológiai fejlesz- téseket.

Innovációs projektek finanszírozása

Az innovatív ötletek gyakorlati megvalósításának eszközei a kutatás-fejlesztési projektek. A kutatás-fejlesztési projektek lebonyolításukban és finanszírozásukban egyedi megközelítést igényelnek az átlagosnál nagyobb megvalósulási kockázatuk és lényegesen jobb megtérülési feltételeik miatt. A magyar gazdaság versenyképességének fejlesztésére létrehozott európai-uniós társfinanszírozású programokban is jelentős forrás áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás formájában a hazai kutatás-fejlesztési programok megvalósítására. A forrás megszerzése üzleti tervre alapozott megvalósítási tanulmány, hitelkérelem és/vagy pályázat elkészítését, a finanszírozó felkutatását, a hitelfelvételi és/vagy a pályázat elbírálására irányuló eljárás lefolytatását foglalja magában.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

  • Üzleti terv készítése
  • Megvalósítási tanulmány készítése
  • Hitelkérelem készítése
  • Vissza nem térítendő támogatásra irányuló pályázat készítése
  • Optimális tőke- és forrásszerkezet kialakítása (hitel, vissza nem térítendő támogatás)
  • Finanszírozók felkutatása
  • Megállapodás létrehozása finanszírozókkal
  • Finanszírozási szerződések véleményezése

Kapcsolódó esettanulmányunk:

  • Gyógynövény alapú kozmetikai termékcsalád fejlesztési projektje

Kérje segítségünket!