HuEn
IparjogvédelemSzerzői jogvédelemInnováció menedzsment
Johnny Little Organization
Szolgáltatásaink
Díjazás
Ajánlatkérés
Információkérés

ReferenciákEsettanulmányok

Eset leírása: A nyergesújfalui Forest Papíripari Kft. célja 2002-ben egy olyan új vizuális jelölési rendszer kialakítása és piaci bevezetése volt, amely lehetővé teszi a magyar termékek és szolgáltatások hatékony piaci megkülönböztetését. Cél volt az így létrejövő tanúsítási rendszer széles körű alkalmazásához szükséges jogi feltételek megteremtése is, hogy a rendszerhez csatlakozó vállalkozások biztonságosan alkalmazni tudják a tanúsító véd- jegycsalád tagjait.

Feladatunk: Feladatunk a „Magyar Termék”, a „Magyar Szolgáltatás”, a „Hazai Termék” és a „Hazai Feldolgozású Termék” megjelölések tanúsító védjegyként történő bejegyzéséhez szükséges alapfeltételek megteremtése (szabályzatok elkészítése), valamint a tanúsító védjegyként történő bejegyzésükhöz szükséges iparjogvédelmi eljárások lebonyolítása volt. Feladatunk az így létrehozott védjegycsalád használatát biztosító licencszerződési rendszer kialakítását és fenntartását is magában foglalta.

Eredmény: A tanúsító védjegycsalád 10 év alatt Magyarországon piacvezetővé vált. Jelenleg mintegy 100 magyar vállalkozás alkalmazza a megjelölést a piacvezető kiskereskedelmi értékesítési csatornákon keresztül forgalmazott több ezer terméken.

Iparjogvédelmi és szerzői jogi tartalmú szerződések és szabályzatok elkészítése

A hasznosítás előkészítésének alapvető eszközei a megfelelő tartalmú szerződések és szabályzatok. Az ipari tulajdonjogok és a szerzők vagyoni jellegű jogainak hasznosítása terén a jogok átruházására és a jogok hasznosításának engedélyezésére (licenc adására) irányuló szerződések a leggyakoribb szerződéstípusok. A franchise hatékonyan és gyorsan fejlődő vállalkozási típus. Létrehozása és működtetése franchise szerződésen és kézikönyvekben összefoglalt szabályok alkalmazásán alapul. Különleges funkciót betöltő védjegyek (például tanúsító védjegy) lajstromozásához és gyakorlati alkalmazásához szintén egyedi szabályzatok és eljárás rendek kialakítása szükséges. Ezek elkészítése szakirányú tudást és gyakorlatot igényel.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

  • Átruházási szerződés (tulajdonjog)
  • Szellemi apportra vonatkozó szerződés és értékelés
  • Licencszerződés (használati szerződés)
  • Szerzői művek létrehozására és felhasználásának engedélyezésére vonatkozó szerződések
  • Franchise szerződés és kézikönyv
  • Know-how dokumentációk és kézikönyvek
  • Know-how felhasználásának engedélyezésére vonatkozó szerződések
  • Titoktartási megállapodások
  • Tanúsító védjegyekre vonatkozó szabályzatok

Kapcsolódó esettanulmányunk:

  • Tanúsító védjegy szerződési rendszer és szabályzatok létrehozása

Kérje segítségünket!