HuEn
IparjogvédelemSzerzői jogvédelemInnováció menedzsment
Johnny Little Organization
Szolgáltatásaink
Díjazás
Ajánlatkérés
Információkérés

ReferenciákEsettanulmányok

Eset leírása: A nyergesújfalui Forest Papíripari Kft. célja 2002-ben egy olyan új vizuális jelölési rendszer kialakítása és piaci bevezetése volt, amely lehetővé teszi a magyar termékek és szolgáltatások hatékony piaci megkülönböztetését. Cél volt az így létrejövő tanúsítási rendszer széles körű alkalmazásához szükséges jogi feltételek megteremtése is, hogy a rendszerhez csatlakozó vállalkozások biztonságosan alkalmazni tudják a tanúsító véd- jegycsalád tagjait.

Feladatunk: Feladatunk a „Magyar Termék”, a „Magyar Szolgáltatás”, a „Hazai Termék” és a „Hazai Feldolgozású Termék” megjelölések tanúsító védjegyként történő bejegyzéséhez szükséges alapfeltételek megteremtése (szabályzatok elkészítése), valamint a tanúsító védjegyként történő bejegyzésükhöz szükséges iparjogvédelmi eljárások lebonyolítása volt. Feladatunk az így létrehozott védjegycsalád használatát biztosító licencszerződési rendszer kialakítását és fenntartását is magában foglalta.

Eredmény: A tanúsító védjegycsalád 10 év alatt Magyarországon piacvezetővé vált. Jelenleg mintegy 100 magyar vállalkozás alkalmazza a megjelölést a piacvezető kiskereskedelmi értékesítési csatornákon keresztül forgalmazott több ezer terméken.